Uudised

Rahvaalgatusmarss toimus juba kaheksandat korda

Rahvuslaste Tallinna Klubi (lüh. RTK) korraldas Tallinnas iseseisvuspäeval, 24. veebruaril 2015 Rahvaalgatusmarsi. Üritus algas kõnekoosolekuga Tammsaare pargis. Kõnelesid RTK-lased Lauri Õun, Hannes Vanaküla, Martin Ojap, Feliks Saarevet ja siinkirjutaja, külalistena Oswald Sasko ja Miina Hint. Martin Ojap andis kanalile TV 3 intervjuu, mis läks eetrisse.

Meeleavaldajad kandsid kõnekoosolekul Eesti rahvuslippe ja plakateid, millel nõuti rahvaalgatuse seadustamist.

Pahupoolena tuleb märkida üritusele ilmunud kahte meest, kes olid purjus või mingis muus uimas ja süüdistasid valjuhäälselt RTK-d ja meeleavaldajaid madalas elatustasemes ja kõrgetes jaehindades. Mehed üritasid ka mikrofoni kasutada. Avaldan tänu tublidele politseinikele, kes vilkurite sähvides kohale saabusid, kaks tülitekitajat küüti võtsid ja minema viisid.

Tammsaare kuju juurest algas marss Toompeale, kust me pärast tiiruga uuesti samasse kohta tagasi jõudsime. Seekordne rahvaalgatusmarss oli järjekorras kaheksas. Esimese marsi korraldas klubi 2011. aastal. Selle ajaga on rahvaalgatuse taaskehtestamise mõte palju pooldajaid leidnud ja mitme erakonna aatekavva jõudnud.

Klubi jätkab rahvaalgatuse nõudmist ja marsside korraldamist. Järgmine marss on kavas ilmselt 20. augustil, teisel Eesti riiklusega seotud tähtpäeval. Tule võta osa! Asjakohane teave on üleval marsi kodulehel http://rahvaalgatusmarss.blogspot.com.

Jaan Hatto

Autor on Rahvuslaste Tallinna Klubi rajaja, klubi häälekandjaks oleva ajalehe „Rahvuslik Teataja” peatoimetaja (ajavahemikul jaanuar-märts 2015).